A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Витвицький ліцей Витвицької сільської ради територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області

,,Чорнобиль - наші біль і горе".

Дата: 29.04.2024 09:02
Кількість переглядів: 18

8 клас

Виховний захід на тему ,,Чорнобиль - наші біль і горе".

 

26 квітня – це День Чорнобильської трагедії, а також і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф, який був запроваджений у вересні 2003 року на саміті СНД за ініціативою тодішнього президента України Леоніда Кучми і підтриманий Радою глав держав СНД.

26 квітня 1986 року о 01.23.47 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, у результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих у повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі у 1945 році.

Жахливі наслідки екологічно-соціальної катастрофи, спричиненої вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку, показали, що трагедія, спричинена вибухом, не має аналогів за обсягом забруднення довкілля, негативного впливу на здоров'я та психіку людей, їхній побут і соціально- економічні умови життя.

Ось декілька фактів з подій того часу:

-Катастрофі присвоїли сім балів з 7 можливих за міжнародною шкалою ядерних подій (INES), що зробило її найбільшою техногенною катастрофою тих часів.

-Було 2 вибухи, які зруйнували четвертий реактор.

-Пожежа тривала 10 днів.

-Радіоактивному випроміненню піддалось 8,4 млн. жителів України, а також сусідніх країн.

-Загинуло до 500 тис. людей.

-Перше офіційне повідомлення з’явилося через 36 годин.

-Радянська влада намагалась приховати значимість і наслідки катастрофи.

26 квітня – це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей.

Тому, ПАМ'ЯТАЄМО...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень